Отпускат 45 милиона лева за общини и министерства

Отпускат 45 милиона лева за общини и министерства - E-Burgas.com

Нови близо 45 милиона лева разпредели правителството към министерства и общини на днешното си заседание.

Допълнителни 15.4 млн. лв., които ще се използват за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29, са за Министерството на отбраната. Ведомството на Николай Ненчев получава и 1 млн. лв. допълнително, за да увеличи капитала на многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат "Вита" във Велинград.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството получава 11.8 млн. лв. за ремонт на 20 км от пътя между родопските села Долно Черковище и Голям извор. Общини получават 16 милиона за ремонти на улици, инфраструктурни проекти и ремонт на водоснабдителната мрежа, като повече от половината от средствата се насочват към Варна за преодоляване на последствията от наводнението в квартал "Аспарухово".

За спешен ремонт на покривната конструкция на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" са отделени 300 хил. лв.

Кабинетът осигури и 1680 куб.м дърва за отопление на служителите на Гранична полиция, които охраняват българско-турската граница. Дървата са необходими за отоплението във фургоните и палатките, ползвани от граничарите./"Дневник"

Коментари

Още от последните новини