Отново канят имениците за обща снимка на Никулден

Отново канят имениците за обща снимка на Никулден  - E-Burgas.com

Една красива и чисто бургаска традиция ще бъде спазена и тази година. Тя повелява всички именици от морския град да си направят обща снимка на площад "Атанас Сиреков", пред сградата на Общината. Инициатива стартира по идея на кмета Димитър Николов и се прави за четвърта поредна година.

Общата снимка ще бъде направена в 13:30 часа, както обикновено. За тази цел имениците трябва да бъдат на място по-рано, за да се подредят в добра композиция за кадъра. Община Бургас призовава всички, които празнуват на Никулден, да се включат в инициативата. Имениците ще получат специална значка и копие от златната снимка напълно безплатно от павилиона на "Морски знаци" на площад "Св. св. Кирил и Методий".

7120 са бургазлиите в цялата община, които празнуват на Никулден. През тази година новородените деца, кръстени на свети Николай, са над 70.

Запазва се тенденцията името на Чудотвореца или други негови варианти да се носи предимно от мъже. Сред най-разпространените форми в Бургас и региона са Николай, Никол, Николина, Николинка и Нико. Срещат се и по-нетрадиционни имена като Ник, Никълъс, Никея, Николая и Никита. Наред с тенденциите за търсене на по-модерни варианти се срещат и двойни имена с любопитни комбинации, като Никола-Борис, Никола-Ангел и Никола-Юмер.

Коментари

Още от последните новини