Отново жълт код за валежи и бури в област Бургас

Отново жълт код за валежи и бури в област Бургас - E-Burgas.com

Днес ще има и слънчеви часове, и валежи с гръмотевични бури. По-значително ще вали следобед в Източна България. За област Бургас и още 6 области

След обяд и до полунощ ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевична дейност. Има условия и за градушки. Сумарни количества за денонощието 20 - 35 л/кв.м.

Днес ще има и слънчеви часове, и валежи с гръмотевични бури. По-значително ще вали следобед в Източна България. Почти без валежи ще се задържи в Северозападна България. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса.

Над планините също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра височина ще е около 24 градуса, на 2000 метра- около 16 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време, но след обяд на места в югозападната част от страната и в североизточните райони ще превали и прегърми.

През почивните дни и в понеделник, отначало в Западна България, а после и в Източна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

На места явленията ще са интензивни, валежите - значителни. Вятърът ще се ориентира от северозапад-север и ще настъпи  краткотрайно и слабо захлаждане. В понеделник валежите ще намалеят, ще бъдат главно в Централна Северна и в Североизточна България, както и в планините.

Във вторник ще има повече слънце, превалявания са възможни само на отделни места.

Коментари

Още от последните новини