Отличават най-добрите архитекти по време на годишните награди „Архитектон“

Отличават най-добрите архитекти по време на годишните награди „Архитектон“ - E-Burgas.com

Съюзът на архитектите в България за поредна година организира традиционния за бранша конкурс "Архитектон", съобщават от бургаската структура на организацията, която се намира на ул. "Цар Асен" 7.

Той цели да представи реализации на амбициозни архитекти, творящи в България и чужбина. Победителят ще бъде награден на тържествена церемония с парична награда, грамота и специално изработена за случая статуетка от скулптора проф. Валентин Старчев.

Кандидатури на участници в конкурса се приемат до 28 февруари. Награждаването на победителите ще се проведе на 17 март в ЦДА.

САБ е продължител на творческите традиции и приемник на Българското техническо дружество (основано през 1885 г.) и правоприемник на Българското инженерно-архитектно дружество (основано 1893 г.), на Дружеството на българските архитекти (основано 1926г.), на Съюза на българските инженери и архитекти (основан 1937г.) и на Научно-техническия съюз (за периода от основаването му 1949 до 1965г.) - по отношение дейността на Дружество "Архитектура".

САБ е член на Международния съюз на архитектите (UIA).

 

 

 

Коментари

Още от последните новини