Отличават електромобилите със специален стикер за безплатно паркиране

Отличават електромобилите със специален стикер за безплатно паркиране - E-Burgas.com

Електромобилите в Бургас ще бъдат маркирани със специален стикер, който ще позволява на контролиращите инспектори да ги разпознават по-лесно от останалите коли.

Според наредбите на Община Бургас собствениците на такъв тип превозни средства са освободени от такса за паркиране в целия обхват на зоната за платено паркиране. Това е една от мерките, с които Община Бургас насърчава опазването на околната среда.

Специалните стикери ще се издават безплатно. За тази цел всеки собственик трябва да подаде заявление по образец и да представи копие от свидетелството за регистрация на превозното средство в офиса на ОП "Транспорт" на ул. "Александровска" 106.

Броят на електромобилите в Бургас продължава да се увеличава. За удобство на техните водачи Община Бургас изгради две зарядни станции, които се намират в подлеза на Операта и на общинския паркинг на ул. "Гурко".

В изпълнение на своята стратегия за опазване на природата и използването на зелена енергия Община Бургас закупи два електромобила, които замениха използваните досега коли с бензинови двигатели.

Коментари

Още от последните новини