Отлага се ремонтът на "Ст. Стамболов", общината спря поръчка за 20 млн. лв.

Отлага се ремонтът на

Ремонтът на бул. "Стефан Стамболов" в участъка между кръговото кръстовище до хотел "Мираж" до ул. "Транспортна" се отлага се неопределено време. Същото важи и за ремонтите на „Бургас - Долно Езерово - Братово“ - от кръстовище „Трапезица“ до разклона за кв. Лозово; пътят „София-Бургас“ в участъка от началото на кв. Ветрен до кръговото кръстовище с път І-9; път І-9 „Варна – Бургас – Малко Търново“ в участъка от кръстовище „Трапезица“ до кръстовището на ул. „Спортна”, включително пътните връзки на надлез „Владимир Павлов“.

Общата стойност на всички тези инфраструктурни проекти е цели 20 млн. лв. Преди няколко седмици от община Бургас пуснаха мащабната обществена поръчка за избор на изпълнител, които можеха да подават оферти до 24 октомври. Този срок обаче няма да бъде дочакан, тъй като поръчката бе прекратена. Официалната причина за това е, че  са установени нарушения при откриването и провеждането на откритата процедура. Не става ясно обаче от какво естество са нарушенията, тъй като повече подробности не са написани. 

Очаква се нередностите да бъдат отстранени в най-кратък срок и веднага след това да бъде обявена нова обществена поръчка. 

 

Коментари

Още от последните новини