Откриват нова соларна инсталация в Бургас

Откриват нова соларна инсталация в Бургас - E-Burgas.com

На 19 септември, понеделник, от 11 ч. на ул. "Батенберг" Община Бургас ще покаже нова соларна инсталация с модерен градски дизайн. Това е арката за преброяване на велосипедния трафик @netta /Анета/. По същото време ще бъде пуснат в експлоатация и нов пункт за безплатен ремонт на колелета при велостоянката до Графична база в Морската градина.

Двете полезни придобивки идват като част от инициативите за отбелязване на "Европейска седмица на мобилността". Повече за нея прочетете тук:

http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/28001

* Арката @netta е проектирана и изградена на принципа на оптималните повърхности, чрез сложни компютърни симулации по време на ежегодната Работилница по Параметричен Дизайн и Сложно Моделиране АРХ+. Съоръжението включва както места за сядане и почивка, така и соларни панели и изходи за зареждане на мобилни устройства, редом с основната функция на преброителен пункт. За направата му са използвани 30 метра метални тръби, огънати по предварително зададени параметри, 150 метра стоманено въже, преплетено в ефирна мрежа, по която да се пусне пълзяща растителност, и метални планки за основи. В горната част на арката са разположени соларни панели, които да захранват изходите за зареждане на мобилни устройства.

@netta е "въоръжена" с преброителна видео камера със специален софтуер, сигналът на която се изпраща в Центъра за видео управление на трафика. Служители на ОП "Транспорт ще следят изображението - в рамките на въведената система за видео наблюдение на града, в която са включени различни публични и инфраструктурни обекти, спирки, кръстовища. Внедреният софтуер има функционалност да реагира на движението и да различава и преброява преминаващите в обсега на наблюдение /в конкретния случай - под рамката/ обекти.

Пунктът за безплатен ремонт представлява универсален комплексен модул за сервизиране на велосипед, който предоставя възможност на бургаските колоездачи при необходимост сами да извършат елементарен ремонт, за да продължат пълноценно пътя си. Може да се използва безвъзмездно както от колоездачи, които добре познават своя велосипед, така и от велосипедисти с елементарни познания.

Пунктът се състои от:

Стойка за окачване на велосипед, снабдена с инструменти за сервизиране от първа необходимост, закрепени със стоманени проволки за кримпване на различни видове инструменти, които са подходящи само за велосипеди и не са привлекателни за други цели.

- Помпа за помпене на велосипедни и мотопедни гуми.

Коментари