Откриват "Магазия 1" в края на август

Откриват

Магазия 1 вероятно ще бъде открита към края на месец август, каза Ивайло Иванов, директор на ДП "Пристанищна инфраструктура" , в ефира на радио "Фокус".

 Той посочи, че строително-монтажните дейности по самата сграда вече са приключили. Към момента в процес са дейности по осъществяване на вертикалната планировка около самата сграда, като крайният срок за тяхното изпълнение е 10 август. Изготвят се и документите за въвеждане в експлоатацията на сградата. Магазия 1 е с разгърната застроена площ малко над 4 хил. квадратни метра, с височина два етажа.

Сградата ще изпълнява няколко функции, като в нея ще бъдат поместени офис помещения, магазини и бистро. „На първия етаж ще бъдат разположени търговски площи като ресторанти, кафе-бистро плюс малки магазинчета, които ще са от северната страна. Също така ще има площ за продажба на билети за корабчетата за остров Света Анастасия и другите дестинации - Созопол, Несебър, Поморие. Има обособен такъв билетен център. Също така ще има обособено помещение за туристически информационен център. Вътрешният втори етаж ще бъде най-вероятно за офис площи или други помещения, които с публично ползване“, обясни Иванов. Той каза още, че около сградата е предвидено да бъде изградена детска площадка. Проектът е разработен съвместно с Община Бургас. 

Коментари

Още от последните новини