Новата IT гимназия прие следващото дигитално поколение на Бургас (снимки)

Новата IT гимназия прие следващото дигитално поколение на Бургас (снимки) - E-Burgas.com

В училищното настоятелство влизат големи фирми, които ще съдействат за създаване и продажба на IT продукти

Министър-председателят Бойко Борисов откри новата и модернизирана Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

“Имате възможност да се обучавате в заведение, което трудно се вижда и на Запад”, подчерта премиерът Борисов и допълни, че в училищното настоятелство са големи фирми, които ще съдействат за създаване и продажба на IT продукти, изработени от учениците.

“През следващите десетилетия трябва да бъдем създатели на дигитални устройства. От това зависи дали ще бъдем развиваща се страна. Тук ще има иновации и те ще тръгват от училище”, посочи министърът на образованието Красимир Вълчев при откриването на гимназията.

След ремонта учебното заведение разполага с високотехнологичен кампус по западен образец – с отделни сгради и просторен двор, извън шума и трафика на големия град. Четирите сгради са напълно обновени и модернизирани - с поставени топлоизолация и хидроизолация на стените и покривите, нова дограма, енергоефективно осветление, нови отоплителни и електрически инсталации. Вътрешните помещения са ремонтирани, обзаведени и оборудвани с най-модерна техника – компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски, система за видеоконферентни връзки, роботизирани системи и др.

Учениците ще ползват най-съвременно дигитализирано учебно съдържание, разработено от Microsoft и Google, съчетано с безопасна виртуална среда за обучение на всеки ученик. Освен компютърни науки, в кампуса ще се изучава задълбочено и английски език.

Гимназията по програмиране в Бургас е сред първите учебни заведения, които внедряват в обучителния процес на своите ученици собствен хуманоиден робот. Целта е хуманоидът да се обучава заедно с учениците на високотехнологичното училище и да развива своите функционалности благодарение на тях.

Галерия
Коментари

Още от последните новини