Откриха контрабандни цигари, скрити в тайници на камиони

Екипи на митнически мобилни групи откриха 470 кутии /9400 къса/ контрабандни цигари в тайници на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Цигарите са иззети при две отделни проверки на Митнически пункт Лесово, информират от пресцентъра на агенция "Митници". 
На 19.08.2018 г. около 17,00 часа на трасе „Входящи товарни автомобили" на МП Лесово е пристигнал товарен автомобил с румънски регистрационен номер, управляван от румънски гражданин. Превозното средство е селектирано за проверка от екип на митническа мобилна група. При проверката с рентгенова апаратура и последвалия физически контрол, митническите служители откриват в тавана на шофьорската кабина укрити 230 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 130 кутии с марка „Pall Mall" и 100 кутии с марка „ Assos"- всички с надписи "FOR DUTY FREE SALE". 
Други 240 кутии контрабандни цигари са открити в пригоден като тайник метален резервоар за въздух в товарен автомобил с турски регистрационен номер. Камионът, управляван от турски гражданин, е пътувал от Турция за Полша през България и е пристигнал на МП Лесово на 11.08.2018 г. Екип на митническа мобилна група установява при оглед на влекача и полуремаркето, че един от металните резервоари за въздух е преправян и може да се отваря чрез допълнително изработена резба. От металния резервоар- тайник са иззети 240 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 220 с марка „LM" и 20 кутии „Parliament", също с надписи "FOR DUTY FREE SALE".
Срещу двамата водачи, румънски и турски гражданин, са съставени актове за установените митнически нарушения.

Сподели новината:

Коментари