Отдават под наем ресторанта в новия Морски център 

Отдават под наем ресторанта в новия Морски център  - E-Burgas.com

Ресторантът в новия Морски център, който в момента се изгражда на територоията на пристанище Бургас, ще бъде отдаден под наем на публичен търг. Това заявиха от пресцентъра  на ДППИ пред е-Бургас. Мястото за ресторант на такова място на практика е златно, тъй като се очаква зоната за обществен достъп да бъде посещавана от все повече бургазли и туристи особено през летните месеци. 

Процедурата по отдаване под наем ще започне веднага, след като сградата получи Акт 16. Очаква се това да стане в началото на лятото, за да може да се обезпечи напълни летния туристически сезон. 

В момента текат уселени строителни дейности на бившата Магазия 1, като проверка на е-Бургас показа, че в момента работниците поставят новия покрив на сградата. Тя е паметник на културата, затова ще запази оригиналния си вид. На първо ниво ще се разположат ресторант, фоайе–чакалня, офиси, охрана и информация, билетен център, кафе, магазини, изложбено – музейна част и магазин към нея. 

Морският център ще бъде важна част от обновената зона за обществен достъп, която пък ще бъде облагородена с много зеленина, нова настилка и осветление. Идеята е зоната да стане естествено продължение на центъра на Бургас и е още една крачка от амбициите на града да се обърне с лице към морето. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини