Отчитат спад от 5% на руските записвания за лятна почивка

Спад от 5% на руските записвания за почивка в България спрямо същия период на минала година има към момента. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти преди участие във форум.

"Това не е крайна цифра и мисля, че общо за целия сезон ще имаме спад не повече от 3-4 процента, максимум от пет на сто", коментира тя.
Ангелкова допълни, че ситуацията е динамична и посочи, че има уверения от руска страна, че България продължава да е на едно от първите пет места като предпочитана дестинация за руските туристи, предава dnes.bg.

Голямо влияние върху избора на страна за почивка за руските туристи оказва предлаганата цена и в това отношение Турция изключително много ни конкурира, отбеляза министърът.

Министърът посочи, че и това лято ще има наети сезонни работници - основно от Украйна, Молдова, Беларус, предаде БТА. Има и от Азия, но значително по-малко, каза министърът.

Миналата година сезонните работници са били 3200, а тази година се очаква те да са между 5000-5400 души, допълни тя и уточни, че разчетите са на база на заявките на работодателите.
 

Сподели новината:

Коментари