Отборна купа и 20 медала за Айтос на турнира за Димитровден

 Отборна купа и 20 медала за Айтос на турнира за Димитровден - E-Burgas.com

Не 180, а 220 са били състезателите на Осмия турнир по свободна борба за деца в Айтос през миналия уикенд, научи Народен приятел от протоколите на комисията по регистрацията, ръководена от Ахмед Ахмед. Точният брой на участниците от айтоския клуб по свободна борба "Айтос" е 33-ма, уточни за общинското издание президента Ружди Ахмед.

Отборната купа на турнира беше спечелена от СКБ "Айтос", второто място беше за тима на с. Езерче, трети се класира отборът на Клуб "Продан Гарджев" - Бургас. От общо 33-ма айтоски участници в турнира, в актива на клуба бяха записани 20 златни, сребърни и бронзови медали в индивидуалната надпревара.

В подготвителната група отбично беше представянето на Халил Яшар в кат. 20 кг. Освен първото място и златен медал, нашето момче получи и Купата "Най-млад състезател". В същата категория, много добре се представи и Махмед Басли, който се класира на второ място.

 Шампион в кат. 22 кг. стана Станимир Стойков, Осман Ереджеб се класира трети в кат. 26 кг. Купата "Най-технитен състезател" и първото място в кат. 28 кг. съдиите безапелационно присъдиха на  Аксел Ерол. И в кат. 45 кг. Айтос има медал - бронзов, за Юмер Али. Хазим Хазим в кат. +50 кг се класира на ІІ място, не му достигнаха стотни да се поздрави като фаворит в категорията.

Във възрастовата група "деца", най-добре се представи Джелил Ереджеп - първо място в кат. 28 кг. В кат. 30 кг. Халил Халил зае третото място в класирането, трети стана и Еркан Хасан в кат. 35 кг. Ъшък Шукри се пребори за ІІ-то място в кат. 38 кг. Още пет трети места завоюваха Хюмет Фахредин- кат. 42 кг., Бейтула Бирол- кат. 47 кг., Сезай Салимов, Ерман Камбер и Пламен Мушаков.

В групата на момчетата бронз спечели Хюсеин Тефик- кат. 59 кг. На второ място в кат.

+ 85 кг. се подреди Мехмед Мехмед.

Безспорно най-убедително беше представянето на айтоските кадети. Очаквано шампиони на турнира станаха Алиш Алиш в кат. 54 кг. и Октай Ружди в кат. 69 кг. Това са и най-успешните айтоски борци, които вече се състезават за националния отбор и за отбора на ЦСКА - София.

Коментари

Още от последните новини