От понеделник пускат в продажба е-винетките за автомобили, пускат и уикенда винетка за 10 лв

От понеделник пускат в продажба е-винетките за автомобили, пускат и уикенда винетка за 10 лв - E-Burgas.com

От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за леките автомобили, които влизат в сила от 1 януари догодина.

Те ще се купуват през сайта bgtoll.bg, мобилно приложение, над 500 терминали за самообслужване, кактои в обекти в търговската мрежа, предаде радио „Дарик“.

Ако шофьорите имат хартиена винетка, която ще бъде валидна и след 31 януари 2019 г., те могат я конвертират в електронна. Заявката може да бъде направена още след 17 декември, независимо от срока й на валидност. За целта на сайта bgtoll.bg трябва да се въведе регистрационният номер на автомобила и срокът на валидност на стикера.

Цените на стикерите се запазват. Новост е въвеждането на уикенд винетка с цена 10 лв.

Водачите трябва да бъдат много внимателни да не допуснат грешка при изписването, защото ще се счита, че не е платена винетка, акцентират от Пътната агенция.

Подмяната на хартиената винетка с електронна не е задължително, но е препоръчително, за да не бъдат автомобилистите спирани и проверявани излишно от новата ТОЛ полиция, напомнят от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Ако изберат да не заверяват електронно винетката си обаче, шофьорите задължително трябва да оставят хартиения стикер върху предното стъкло на колата до датата на неговата валидност, каквото задължение има и към момента.

Коментари

Още от последните новини