От „Нефтохимик“ на крак при Борисов, искат помощ за бъдещето на клуба

"Пари от данъци за професионален футбол няма как да се дават" контрира финансовият министър Горанов

Помощ от държавата поискаха от ПФК „Нефтохимик“ от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, които днес бяха на посещение в Бургас. Премиерът бе пресрещнат от президента на клуба Павел Бошнаков и административния директор Николай Тодоров по време инспекцията на спортната зала „Арена Бургас“.

Срещата не бе предварително уговорена и изненада министър-председателят. 

Общо взето търсим подкрепа от бизнеса от държавата, за да можем да се стабилизираме и да имаме постоянно място в професионалния футбол. На Бургас не му отива това положение“ заяви Николай Тодоров. Той намекна, че клубът не се нуждае от еднократна помощ, а от постоянна такава, за да може да се стабилизира.

Тодоров се похвали пред премиера, че интересът към футбола в Бургас все още е голям и даде за пример дербито с „Черноморец“, когато на трибуните са присъствали около 2-3000 души.

 „Преди една година казах, че съм готов да седна на една голяма среща с БФС, с клубове и кметове. Тогава може да говорим, да се дадат едни 15-20 млн. лв. за база на детски футбол, но за всички отбори, а не на парче. Сега, който се докопа до нас ни иска пари“ заяви Борисов.

Думите му бяха подкрепени и от финансовия министър Владислав Горанов, който обясни, че няма как пари от данъци да се дават за професионален футбол. По думите му в Бургас имало достатъчно сериозна икономика и местните бизнесмени трябвало сами да решат, че искат да помагат на футбола. Горанов все пак заяви готовност да бъдат отделени пари за детски футбол, за да могат най-малките да тренират в добри условия. 

Сподели новината:

Коментари