От "Бургабус" измислиха вариант за учениците от Айтос

От

Автобусът все пак ще спира в близост до Новата поща

Има вариант, който да удовлетвори искането на родители от Айтос, децата им, които учат в бургаски училища, да спират по-близо до тях. След въвеждането на новата транспортна схема, учениците се налага да слизат по-далеч от учебните заведения и закъсняват за час. Може да се направи нова спирка, каза за Радио Бургас управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев

„На ул. „Сан Стефано“, непосредствено преди Новата поща, има бивша спирка на номер 8. На тази спирка, двустранно да се направи в маршрутните разписания промяна и да спират на нея. Между ОУ „Васил Априлов“ и Новата поща. Веднага след това има и пешеходна пътека, така че да може по-бързо и по-безопасно да се придвижват ползващите тази спирка“.

Въпросът ще бъде поставен още в понеделник, като ще се направи всичко възможно промяната да се въведе до края на месеца.

Припомняме, че миналата седмица родители на ученици от Айтос и Руен, които учат в ПМГ и Френската гимназия в Бургас, написаха писмо до Общински съвет, в което се оплкаха от новия маршрут на автобусите. По новата схема децата трябваше да вървят близо километър от спирката до училище. Техните родители пък настояха да бъдат взети незабавни мерки по въпроса или в противен случай ще пристъпят към протестни действия. 

Коментари

Още от последните новини