От Английската гимназия отново молят да бъдат преместени в нова сграда

От Английската гимназия отново молят да бъдат преместени в нова сграда - E-Burgas.com

От тази учебна година бургаската английска езикова гимназия ще започне активни действия по решаване на проблема си със сградния фонд. Вече няколко години АЕГ „Гео Милев“ се опитва да реши нуждата си от повече пространство и да даде на учениците си условията, които заслужават. Към момента елитната гимназия дели сграда с друго бургаско училище-  НЕГ „Гьоте“, като двете училища обучават общо около 1800 ученици в 60 паралелки. Заради наплива на ученици към двете езикови гимназии, базата, в която се помещават, отдавна е надхвърлила капацитета си и нуждата от разделяне на двете училища е огромна.

На среща между обществения съвет на училището и училищното ръководство проведено преди дни е взето решение за активни действия за разрешаване на ситуацията.

Като първа стъпка представителите на АЕГ „Гео Милев“ ще отправят писмена молба до кмета на община Бургас - Димитър Николов, с  молба да бъде потърсено решение възможно най-скоро.

„Английската гимназия винаги е била бездомна, през годините многократно е сменяла адреса си, приютявана от други училища. Не е редно гимназия, която от поколения е със славата на една от най-добрите в България, да няма собствена сграда и да не може да предостави на учениците си оптимална среда за тяхното развитие.“ категоричен е директорът на АЕГ „Гео Милев“- Жаклин Нейчева. 

Проблемът със сградния фонд на английската езикова гимназия е дългогодишен, като предложенията за решаването му минаха от построяване на нова сграда до предоставяне на вече съществуваща сграда от училище с по-малко ученици. През тази учебна година ръководството на АЕГ „Гео Милев“ и обществения съвет към училището са готови да доведат решенията до край и през следващата учебна година елитната бургаска гимназия да може да се похвали със собствен адрес.
 

Коментари

Още от последните новини