Отстраниха Николай Иванов от ИАРА, вероятна причина е натиска на протестиращите рибари от Варна

Отстраниха Николай Иванов от ИАРА, вероятна причина е натиска на протестиращите рибари от Варна - E-Burgas.com

Две години съм си изпълнявал задълженията ще си потърся правата в съда

Николай Иванов е отстранен като началник на отдел „Рибарство и контрол в Черно море“, разкри самият той. Според представените му мотиви причина за премахването му от дирекцията е, че не отговаря на условията за заеманата длъжност.

„Това според мен е абсурдно, тъй като досега 2 години съм заемал тази длъжност, така че смятам да си търся правата в съда. Мисля че се справям със задълженията, които са ми били заложени, нямам някакви конфликти с ръководството нито с бранша“, обясни той.

Заповедта е подписана от изпълнителния директор на ИАРА Галин Николов, като той не е единствения човек уволнен от Агенцията. Иванов не вярва зад уволнението му да стои политическа причина, но допуска това да е плод на натиска и протестите на рибарите във Варна, които проведоха редица протести срещу ръководството на ИАРА през последните 4 месеца. Направи впечатление, че рибарските организации в Бургас не се включиха в тези протести нито веднъж. (Позицията им може да видите тук)

„Няма рибари от областта, които да са против мен като лице което заема тази длъжност. Може рибарите от Варна, тези които стачкуваха, може би, те настояваха още по времето на стария изпълнителен директор, който изкара едва 4 месеца на тази длъжност. Все пак ние сме наказващи органи, т.е. аз издавам наказателните постановления въз основа на написаните актове на нарушения. Така че е нормално, когато си наказващ орган и напишеш на някой глоба или акт да се почувства засегнат“, коментира още общинският съветник.

Коментари

Още от последните новини