Остават 10 дни до цветната феерия Флора Бургас 2016

Остават 10 дни до цветната феерия Флора Бургас 2016 - E-Burgas.com

Повече от 60 фирми и професионални асоциации вземат участие в 32-то издание на "Флора Бургас"

Над 60 фирми са заявили желание за участие в цветното изложение "Флора Бургас".

Фирми за цветя и посадъчен материал, торове, паркова и градинска мебел, био и пчелни продукти от цялата страна ще оформят цветното изложение.

В залите на едноименния експо център ще бъдат композирани завладяващи цветни арт инсталации, а във вътрешния двор и прилежащите алеи ще се разгърнат търговски щандове на всички участващи фирми и производители.

Професионалните организации свързани с декоративната растителност, озеленяване и цветя също заявяват своето участие и подкрепа на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2016. Част от изложението ще бъдат "Асоциация на производителите на декоративни растения в България", Асоциация на флористите в България и Асоциация на професионалните озеленители в България.

По време на изложението посетителите ще имат възможността да разгледат и изложбата "Зеленият град". Проектът The green city възниква по време на Флориада - световен фестивал на цветята, който се организира веднъж на десет години в Холандия. Днес концепцията е възприета от много страни в Европа и света, а присъединяването на България към инициативата "Зеленият град" става възможно със съдействието на фондация iVerde /Холандия/ и с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

 

Коментари

Още от последните новини