Осигуриха пари за жп линията до летище Бургас

Осигуриха пари за жп линията до летище Бургас - E-Burgas.com

Железопътната линия до летище Бургас ще бъде на стойност 28,5 млн. лв. които ще бъдат осигурени от оперативна програма "Транспорт" 2014 - 2020. Това става ясно от интервюто на генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) инж. Милчо Ламбрев пред в. "Стандарт". 

"Надяваме се заедно с възел Бургас да направим и техническо проектиране на отсечката Бургас - Сарафово и евентуално - до к.к. Слънчев бряг.

Знаете, че тази задача ни беше поставена от премиера Бойко Борисов в края на 2015 година. Мисля, че до летище Сарафово ще се справим без проблем. За отсечките Сарафово - Поморие и Поморие - Слънчев бряг обаче ще бъде доста по-сложно, тъй като там ще трябва да се отчуждават земи и със сигурност ще имаме проблеми с хората и екозащитни организации. Затова идеята ни е на първо време да стигнем до летище Бургас, за да можем да поемем част от пътникопотока на самолетите и да го отвозим до центъра на Бургас с екологичния жп транспорт. А след това да стигнем и до Слънчев бряг, за да има директна жп връзка между Бургас и най-големия ни черноморски курорт." заяви инж. Милчо Ламбрев.

Коментари

Още от последните новини