Още пет деца е имало в къщата, където две годишно момченце обгоря в пожар

Още пет деца е имало в къщата, където две годишно момченце обгоря в пожар - E-Burgas.com
Къщата на улица „Иглика“ № 28 в несебърското село Гильовца, където дете едва оцеля в пожар

Още пет деца е имало в къщата, където две годишно дете едва оцеля в пожар. Момченцето, което пострада при инцидента на улица „Иглика“ № 28 в несебърското село Гильовца е от многодетно семейство. Майка му Петранка и баща му Андрей сами отглеждат шестте си деца в скромния им дом. Грижили се добре за тях, разказаха техни съседи. 

Рано сутринта вчера родителите били на крак. Бащата, който работи в дърводобивна фирма, се подготвял да излезе. Преди това запалил печката в дневната и отишъл да се измие. В това време обаче две годишният му син, който останал сам в помещението, отворил вратата на печката. Пламъците в нея вече се били разгорели, но детето, неосъзнавайки опасността, разровило с пръчка огъня. Така най-вероятно е причинило подпалване на покъщнината. 

Сигнал за случая е подаден на 29.11.т.г. около 06.45 ч. в Районно управление - Несебър. Огънят е потушен от един противопожарен екип.След инцидента пострадалото дете е откарано в УМБАЛ – Бургас, а впоследствие е транспортирано във Варна. 

Петранка и Андрей имат още пет деца, най-малкото от които е на година и два месеца. За щастие никое от тях не е засегнато при пожара. Сега всички те, живи и здрави, са при баба си и дядо си, които се грижат за тях докато майка им и баща им са с пострадалото момченце във Варна, разказаха още близки на семейството. По думите им малчуганът не бил с тежки изгаряния, тъй като родителите успели да го изнесат бързо от горящото жилище. 

 

Коментари

Още от последните новини