Още не могат да намерят пострадалите бежанци по делото на Петър Низамов

Още не могат да намерят пострадалите бежанци по делото на Петър Низамов - E-Burgas.com

Бургазлията заплаши да съди всички журналисти, които са го клеветили

Продължава щателното издирване на пострадалите бежанци по делото на Петър Низамов. Районният съд на Бургас определи в следващото заседание по делото да бъдат изслушани още свидетели, а на днешното някои липсваха поради сложната пътна обстановка в страната.

Съдът днес докладва, че е постъпило писмо от ОД на МВР- Бургас, с което се уведомява, че тримата пострадали бежанци, които бяха завързани със свински опашки, не могат да бъдат намерени. Съдът докладва постъпили писма и от бежанските центрове в Харманли, Пъстрогор и село Баня, съгласно които тримата пострадали не се намират на тяхна територия.

Темида днес представи направения повторен разпит на анонимния свидетел от 22 декември, миналата година, като бяха изслушани свидетелите от Спешния център на МБАЛ-Бургас и вещото лице по изготвената техническа експертиза на публикувания клип.

Съдът днес не приключи съдебното следствие и определи да бъдат изпратени отново писма до всички центрове за настаняване на мигранти на територията на България, както и до Държавната агенция за бежанците към МС, които до датата на следващото съдебно заседание да предоставят актуална информация за издирваните лица и ако пребивават в някое от тези места, да бъдат призовани. Съдът указа с писмо до ОД на МВР – Бургас да продължи щателното издирване на тримата.

Междувременно Петър Низамов заплаши да съди всички журналисти, които са го клеветили. Пред тях след днешното заседание той заяви, че абсолютно всички, които са го клеветили ще бъдат подсъдими в дело за клевета и ще отговарят за думите си. Той каза, че не разпознава лицето, което връзвало с опашки пострадалите, но ясно можело да се види че не е той. „Ясно се вижда че човекът е много по-възрастен, със съвсем различна форма на лицето и с бяла коса. Аз все още съм с черна коса и се надявам скоро да не ми побелее от такива като вас“, каза Перата пред журналистите.

В следващото заседание ще бъде изслушан свидетелят призован от Петър Низамов, който поради обективни метеорологични причини – пътуване от гр. Айтос, не успя днес да се яви в съда. Следващото заседание е насрочено за началото на другия месец.

Коментари

Още от последните новини