Още 10 дни приемат документи за предварителни изпити в Университет „Проф. Асен Златаров“ - Бургас

Още 10 дни приемат документи за предварителни изпити в Университет „Проф. Асен Златаров“ - Бургас - E-Burgas.com

Още десет дни имат желаещите  да си гарантират допълнителен шанс за добро класиране в Университет „Проф. Асен Златаров“ - Бургас . Те могат  да подадат документи за явяване на допълнителни изпити, припомнят от ръководството на учебното заведение. На 14 април приключва приемът на заявления за авансово изпитване по български език, химия, математика и биология. Самите изпити са съответно на 16 април по български език и химия, а на 17 април – по математика и биология, което може да отвори вратите на бъдещите студенти за специалностите „Помощник-фармацевт“, „Рехабилитатор“, „Медицинска сестра“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ и „Здравен мениджмънт“.

Как са се справили на предварителните изпити кандидат-студентите, избрали престижно образование в Университет „Проф. Асен Златаров“ - Бургас, ще научат до 1 юни.

Молбите за явяване на предварителни изпити се намират в Учебен отдел в университета, където се осъществява и приемът на документи.

Кандидат - студентите, положили успешно предварителните конкурсни изпити, но не подали всички необходими документи в срок от 20.06. - 07.07.2016г., губят право да участват в класиране.

Тази година Университет „Проф. Асен Златаров“ - Бургас обяви прием по пет нови атрактивни специалности.

За първи път в България във висшето учебно заведение ще се обучават инженер-психолози.   В новата специалност „Химични технологии и психология на кризисните ситуации“ студентите ще получат знания за процесите и технологиите, за критичните зони при тяхната реализация, за социалните и здравни условия, необходими на работещите, за психофизичните качества и способността на хората да реагират при всевъзможни рискови ситуации. „Целта, която си поставя ръководството на университета е да се подготвят експерти, които не само да помагат при възникването на кризи и аварии, а да ги предотвратяват, да създават безопасни алгоритми и да предупреждават адекватно и навреме за евентуалните опасности“, обяснява ректорът на университета доц. д-р Магдалена Миткова.

За учебната 2016/2017 г. най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще приеме и първите си студенти по друга търсена от работодателите специалност: „Технология на материалите и мениджмънт“. Бъдещите инженери ще намерят атрактивно платена реализация в сферата на машиностроенето, химичните производства, отбраната, транспорта, енергетиката, селското стопанство и други области.

Превръщането на възобновяемите енергийни източници в основна алтернатива на традиционното добиване на енергия е в основата на мотивите за създаването на третата нова специалност във ВУЗа - „Електроника и автоматизация на възобновяеми енергийни източници”.

Специалността „Техника и технологии в транспорта“ ще подготвя инженерни специалисти в областта на технологиите за производство, ремонт, техническа експлоатация и управление на техника, предназначена за транспорт на различни видове товари,  в това число - течни  и газове.

През новата учебна година Университет „Проф. Асен Златаров“ стартира обучение и на специалисти по история и психология в хибридната специалност „История и психология“. Целта й е да запълни все по-големия дефицит от учители по двата предмета, педагогически съветници и училищни психолози, музейни работници и др.

През новата академична година университетът е готов да организира и реализира прием на студенти по 33 бакалавърски и 60 магистърски програми по 17 акредитирани направления, обезпечени с опита и познанията на над 300 преподаватели и учени.

Коментари

Още от последните новини