Осъдиха строител от Бургас, нарисувал фалос в полицейски протокол

Осъдиха строител от Бургас, нарисувал фалос в полицейски протокол - E-Burgas.com

Свидетелят отнесе 500 лв. глоба, затова че вместо подпис, положил мъжки полов орган

Строител, призован за разпит и разпознаване в Пето районно управление на МВР – Бургас отнесе 500 лева глоба, затова че вместо подпис в официален протокол, нарисувал мъжки полов орган. Свидетелят бил призован в МВР от разследващ полицай на 15 март 2016 г. На входа постовият поискал личната му карта, но мъжът обяснил, че не носи никакви документи. Полицаят направил справка в масивите, удостоверил самоличността му и го допуснал в стаята за разпознаване. Само след минута обаче строителят бил неприятно изненадан. Полицаят му съставил акт, затова че не носи лична карта. Връчил му документа, за да напише възраженията си, ако има такива, но в графата за подпис, изрисувал фалос. Същата картинка грейнала и в разписката за административно наказателното постановление. „Шедьоврите” „очаровали” трима служители на Пето Районно управление на МВР, сред тях и една жена. Пред магистратите полицаите твърдят, че изображенията предизвикали у тях смущение. Затова и набързо му образували наказателно производство за хулиганство. В съда строителят отрича да е автор на рисунките. Думите му обаче се опровергават от полицаите.

„Вярно е, че всеки има право да изразява мнението си и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин, но това право не може да стои над правата, доброто име и авторитета на орган на властта, какъвто е полицейския служител”, посочват в решението си да му наложат максималната глоба по Указа за борба с дребното хулиганство магистратите от Бургаския районен съд.

„С действията си мъжът е проявил оскърбително отношение към орган на властта,  като вместо подпис на два пъти изрисувал вулгарен символ, наподобяващ мъжки полов орган. Описаното поведение съдът преценява като непристойно и е израз на неприличие и цинизъм”, пишат магистратите.

Източник: burgasinfo.com

Коментари

Още от последните новини