Осъдиха мъж да плати 1300 лева, отказал да покаже документите си на полицай в Бургас

Осъдиха мъж да плати 1300 лева, отказал да покаже документите си на полицай в Бургас - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас се произнесе с присъда днес по делото на Манол П. и Янко К., обвинени за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

Съдът призна подсъдимия Манол П. за виновен в това, че  на 22.10.2016 г., в гр. Бургас, пред дискотека пречил на полицейски служител да изпълни задълженията си. Униформеният трябвало да извърши проверка на лични документи на лицето, за да установи самоличността му. Мъжът обаче отказал да се лигитимира и се наложило полицаят да използва белезници, за да си свърши работата. Задържаният се опитвал да се освободи чрез дърпане на ръцете и тялото си. Решението е подсъдимият да заплати глоба в размер на 1300 лева заради действията си.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Съдът призна Манол П. за невинен и го оправда по обвинението да е осъществил престъплени по чл. 270, ал. 1 от НК, чрез бутане на полицейския служител с предната част на тялото си.

Районен съд – Бургас призна за невинен подсъдимия Янко К. и го оправда по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

 

          

Коментари

Още от последните новини