Опозицията в атака: Искат билетчето за автобус пак да стане левче

Опозицията в атака: Искат билетчето за автобус пак да стане левче  - E-Burgas.com

16 лв. карта за ученици и пенсионери, 40 лв. за всички останали

Цената на билета за еднократно пътуване в градския транспорт на Бургас да бъде в размер на 1 лев, картите за ученици, студенти и пенсионери да са по 16 лева, а за всички останали по 40 лв. 

Това настояват с докладна записка общинските съветници от групата на НФСБ в Общински съвет - Бургас.

"Получихме множество сигнали от недоволни граждани за прекалено високата цената на билетите и картите на градския транспорт, както и подписка, която прилагаме. Споделяме напълно желанието на нашите съграждани и смятаме, че е необходимо намаляване на ценините на билетите и картите за градски транспорт." пише в докладната записка.

Според тях улугата предоставяна от общинския превозвач не съответства като качество на цената на билетите и картите за градски транспорт. Така например в голяма част от линиите на градския транспорт автобусите пристигат през големи интервали от време 20-30 минути, информационните табла на спирките често се повреждат, а самите спирки при дъждовно и ветровито време не предпазват по никакъв хората. 

Те дават за сравнение Пловдив и Варна, където цената на билета е 1 лв, а картите за пенсионери и ученици също са с по-ниска стойност, отколкото тези в Бургас.

Преди да влезе за гласуване в Общински съвет докладната записка ще трябва да мине през всички възможни комисии на местния парламент. 

 

 

Коментари

Още от последните новини