Окръжният съдия Захарин Захариев отличен в конкурс за магистрати и полицаи

Окръжният съдия Захарин Захариев отличен в конкурс за магистрати и полицаи - E-Burgas.com

Окръжният съдия, Захарин Захариев, получи отличие в конкурс за магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, проведен от Общинския съвет по наркотични вещества, в гр. Благоевград.

Съдия Захариев бе определен от организаторите като личност, олицетворяваща държавността.

Конкурсът е учреден през 2009 г. от Община Благоевград, със съдействието на Посолството на Република Италия в България, в памет на италианския магистрат, Джовани Фалконе и подкрепен от проф. Мария Фалконе. Организаторите си поставят за цел да подпомагат усилията на магистратите и полицаите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си. Да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, както и за намаляване на криминалните прояви.

Припомняме, че съдия Захариев е един от уважаваните бургаски магистрати, автор на пиеса, поетични книги и проза. През 1998 г. пише пиесата „Така обичам, че ми иде да крещя“, поставена и играна на сцената на Драматичен театър „Адриана Будевска“, гр. Бургас. Негови са книгите „Прокълнатата възможност за подобие“, „Присъни ми се, че живея“ и „Парадокът МаМа или не е възможно да не мога да надскоча дъга“.

Коментари

Още от последните новини