Около 500 лева за ски уикенд през януари

Около 500 лева за ски уикенд през януари - E-Burgas.com

Ще са ни нужни поне 500 лева, ако искаме да прекараме ски уикенд с половинката си през януари в Банско, показа справка в офертите за зимна очивка. Въпреки, че повечето хотели предлагат отстъпки и някои дори са смъкнали цените с 50% крайната сметка излиза солена.

Четиризвезден хотел ни предлага нощувка със закуска срещу 47,90 лева, но на човек. Така за две нощувки двойка ще трябва да заплати общо 191,60 лева. В цената влизат още ползване на вътрешен басейн, фитнес, сауна и парна баня. Двудневна карта за лифта струва 112 лева, но за двама сумата скача на 224 лева. Ако пък трябва да си вземем

ски оборудване под наем

ще трябва да дадем още около 60 лева. Накрая като теглим чертата излиза, че ще трябва да се бръкнем с 475 лева за зимната забава и то без да включваме разходите за път и ядене.

Разбира се, предлагат се и по-евтини оферти за нощувки. Хотел с три звезди иска едва 15 лева за нощувка, като отново са включени закуска и ползване на сауна.

В Боровец също ще трябва да дадем приблизително два стотака за спането, като отново ще можем да се нахраним сутрин с обилна закуска и да релаксираме в спа зоната на хотела. Лифт картите пък ще ни излязат 210 лева. За да можем да се пуснем по пистите с оборудване под наем ще трябва да се бръкнем с 25 лева на човек на ден. За три дни цената е 68 лева. В Боровец обаче няма изгодни оферти за тризвездни хотели, тъй като цените са същите, както при спа центровете с една звезда отгоре.

Ако пък решим да се разходим до Пампорово за събота и неделя, ще похарчим 200 лева за хотел за две нощувки. Тук обаче освен спането в цената са включени закуски, спа, вечеря, а за доброто ни настроение ще се погрижи музикален оркестър. Домакините ни предлагат и

безплатен трансфер
до ски пистите в курорта

107 лева ще трябва да извадим от джоба си и за двудневна лифт карта, която ще ни дава достъп до всички съоръжения на територията на ски зони Пампорово и Мечи чал – лифтове, влекове и писти. Ако пък решим да се спускаме само по Мечи чал, то цената на двудневния абонамент пада с 30 лева. За оборудване пък ще трябва да додадем още 53 лева.

Според думите на Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма 285 хил. българи карат ски и сноуборд и голяма част от тях се очаква да посетят зимните ни курорти.

Прогнозите към момента са, че през сезон 2017/2018 около 1,7 млн. чужденци ще дойдат в страната ни до края на март. Около 10% от тях (170-180 хил.) ще пристигнат за ски ваканции.

Коментари

Още от последните новини