Около 260 000 коли тръгват на път за празниците

Около 260 000 коли тръгват на път за празниците - E-Burgas.com

Стотици хиляди българи ще пътуват за празниците. Повечето стеснения заради ремонти по магистралите са отстранени. По данни на МВР и пътната полиция около 260 000 автомобила ще тръгнат на път за коледните и новогодишните празници. Те ще се насочат главно към гранично-пропускателните пунктове и курортите.

Магистралите ще поемат най-големия трафик. По „Тракия” се очаква да преминат около 70 000 автомобила. Пътят за Банско и Гърция по „Струма” ще се използва от около 40 000 коли, а по „Хемус” се очакват 38 000 автомобила.

От Пътната агенция съобщиха, че повечето ремонти приключват преди дните за пътувнае.

Единство на „Хемус” остава стеснение на тунела „Витиня”. Движението се извършва двупосочно в тръбата за Варна.  КАТ обещава засилен контрол. Пътните полицаи ще следят за неправоспособни водачи, за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за водачи, които грубо нарушават правилата за движение.  На пътищата са изкарани и всички камери за контрол на скоростта.

Следващите два дни ще бъдат пикови и за автобусните превозвачи. За петък и събота от София са пуснати 80 извънредни автобуса. Всеки подлежи на обстойна проверка преди курс.

Новите автобуси са оборудвани с колани, но не всички са склонни да ги ползват.

15 400 допълнителни места пък осигурява БДЖ във връзка с пътуването за Коледа. Допълнителни вагони ще има по линиите от София до Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Благоевград. Има отстъпка при закупуването на билети за отиване и връщане и тя е между 10 и 30%.

Коментари

Още от последните новини