Огромна торта, балони и много веселие за пет години Защитено жилище за лица с психични разстройства в Бургас

Огромна торта, балони и много веселие  за пет години Защитено жилище за лица с психични разстройства в Бургас - E-Burgas.com

На рожден ден като на рожден ден-балони, музика, много усмивки и музика, така Защитеното жилище за лице с психични разстройства в Бургас отбеляза своята пета годишнина. Радостното събитие беше уважено и от много гости- от заместник-кмета Лорис Мануелян, от Мая Казанджиева, Директор “Социални дейности, здравеопазване и спорт”, както и много приятели и близки на лицата, които постоянно обитават защитеното жилище.

Празникът не мина и без подаръци, както и без традиционната почерпка.  Всеки можеше да си направи снимка-спомен от рожденния ден. А за целта беше направена специална рамка.

Най-много щастливи усмивки предизвика огромната торта, от която всеки опита. На градинското парти не липсваха музика и много танци.

Това е единственото защитено жилище на територията на Община Бургас, което работи за лица с психични разстройства. Намира се в "Меден рудник". За тези 5 години, екипът успя да изгради едно истинско голямо семейство, за да могат и потребителите да се чувстват добре. Служителите на „Защитено жилище за хора с психични разстройства“ са на 24-часов режим на работа. Екипът включва управител, социални работници, психолози и медицинско лице. „Защитено жилище за хора с психични разстройства“ е обоснована форма на социална услуга в общността. „При нея се извършват обучаване в полезни умения на лицата с психични разстройства, които имат и специални потребности и се помага за развиване на индивидуалните им способности за осигуряване на техния независим живот, равнопоставеност. Защитено жилище е разкрито през 2010 г. с друга целева група, „Защитено жилище за млади хора с увреждания“ по европейски проект. „Проектът приключи през 2011 г. и тогава Общинска администрация като собственик на самата сграда и на самата дейност, предприе законови действия за промяна на статута и оттогава е „Защитено жилище за хора с психични разстройства“.

Галерия
Коментари

Още от последните новини