Ограничават максимално ремонтите по автомагистралите

Ограничават максимално ремонтите по автомагистралите - E-Burgas.com

 

Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
 
По думите му изключение е само автомагистрала „Хемус”, където заради необходимостта от спешни ремонти са затворени неремонтираните тръби на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” и едното платно на виадукта „Коренишки дол”.
 
Предстои да приключи ремонтът на 12 км от северната магистрала в района на село Невша, така че в най-активния летен сезон и в тази отсечка да се пътува спокойно и безаварийно, предава "Дарик".
 
От тази седмица се очаква повишаване на трафика с около 30% във връзка със започналото придвижване на гастарбайтери от Западна Европа към Турция, поради което се очаква интензивен трафик по автомагистрала „Тракия” не само в почивните дни, коментира министър Нанков и призова да се шофира с повишено внимание.
 
Предприети са мерки и е създадена организация за увеличаване на полицейското присъствие по пътищата и на техниката, с която униформените извършват пътен контрол, информира и вътрешният министър Валентин Радев.

Коментари

Още от последните новини