Ограничават движението на камиони в последния празничен ден

Интензивен трафик в цялата страна се очаква утре, в последния почивен ден. Поради това ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най­-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Тежкотоварните камиони ще бъдат спрени на ­8 май от 14:00 ч. до 20:00 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12:00 ч. до 20:00 ч., и на 6 май от 08:00 ч. до 14:00 ч. ще има две ленти за излизащите от София по път Е­79. На 8 май от 10:00 ч. до 20:00 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София.

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на магистрала "Хемус" преминаването през съоръженията ще се осъществява двупосочно в тръбата за София. Необходимо е шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по­бавното предвижване при извършването на строителни работи и временната организация на движение, отбелязват от АПИ. От агенцията апелират да не се използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по­бързо придвижване.

Сподели новината:

Коментари