Огнен уикенд остави без дъх пожарните в Бургаско

Огнен уикенд остави без дъх пожарните в Бургаско - E-Burgas.com

Редица пожари вдигнаха на крак противопожарните служби на много места в Бургаския регион през уикенда, става ясно от хрониката на МВР. За щастие без жертви.

18-годишно момиче от Сливен възпламени няколко къщи по невнимание в сунгурларското село Скала. Момичето запалило огън и го оставила без надзор, а от силния вятър тревата се възпламенила и няколко къщи в селото изгорели. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко по-късно, в същия ден, 59-годишна жена в Камено запалила двора си докато си приготвяла зимнината. За щастие пожарната реагирала бързо и не се стигнало до сериозно последствия.

Пожар на етаж в частна къща в „Меден рудник“ пък отново прати екип на пожарната на място. Огънят бил предизвикан от битов инцидентс готварска печка, като изгоряла цялата покъщнина в кухненското помещение на първия етаж от къщата.  

Късно съединение в ел. мержата на кафе-базар в центъра на Бургас предвизивка друг пожар същия ден, който бил овладян от четирима огнеборци. От пожара изгоряло част от оборудването и техниката на търговския обект. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Тази нощ, в Айтос пък е получено съобщение за горящ автомобил, собственост на айтозлийка, паркиран в село Лясково. От инцидента автомобила е с обгоряла предна част и двигателно отделение. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Айтос.

Коментари

Още от последните новини