Официално: Община Бургас започва преговори за покупката на стадион "Лазур"

Официално: Община Бургас започва преговори за покупката на стадион

Общински съвет създава комисия, която ще седне на масата със собственика "Спортс пропърти мениджмънт" АД​

Общински съвет - Бургас ще създаде комисия, която ще води преговорите със собственика  "Спортс пропърти мениджмънт" АД. Припомняме, че миналия месец фирмата собственик заяви, че е готова да седне на масата за преговори за имота, чиясто стойност оцени на 25 млн. евро.

На 12 април Постоянната комисия по правни въпроси е разгледала предложението и е решила да бъде създадена временна комисия за провеждане на преговори за покупко-продажба на имота. На предстоящата сесия в края на месец май ще трябвяа да бъдат определени членове и председател на комисията. Освен това ще бъде определен срок за изпълнение на задачата, който ще бъде в определен брой месеци след решението.

След като приключи дейността си комисията ще представи на Общински съвет - Бургас отчет за дейността си. Предвидени са и средства, които ще бъдат отпуснати в случай на нужда от привличането на външни експерти в преговорите. 

Припомняме, че изпълнителният директор на дружеството "Спортс пропърти мениджмънт" АД Даниела Чорбаджиева вече заяви, че предложената цена от 25 млн. евро подлежи на обсъждане. От община Бургас се надяват, че тя ще бъде сериозно смъкната, тъй като в момента сумата би била непосилна за бюджета. 

 

Коментари

Още от последните новини