Официално бе регистрирана първата коалиция за изборите в Бургас

Официално бе регистрирана първата коалиция за изборите в Бургас - E-Burgas.com

Коалиция „Заедно за Бургас“ ще участва във вота като „Ние гражданите“, подкрепена от няколко национални партии

Първата коалиция в Бургас, която ще се яви на местни избори, официално бе регистрирана днес от Общинската избирателна комисия и ще участва и в трите вида вот – за кмет на община Бургас, за общински съветници и за кметове на населените места.

Документите бяха внесени от представителите на партия „Заедно за Бургас“ Ангел Божидаров и Тодор Ангелов, Дойчо Дойчев от БЗНС и юридическия консултант на „Ние гражданите“ Теодор Шейков.

„Ние сме като управляващата коалиция - малка и голяма. Малката е „Ние гражданите“, която се състои от две малки партии, а партиите, които влизат в голямата коалиция, с която ще участваме на изборите, са Движение за радикална промяна „Българската пролет“, Български земеделски народен съюз, Радикал-демократическата партия и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, обясни Ангел Божидаров.

Коалицията ще се яви на местния вот с пълна листа от 51 общински съветници, а очакваният резултат е втора политическа сила. Освен от партиите формацията има подкрепата и на много неправителствени организации и сдружения, както и много силна гражданска квота.

Представителите на „Ние гражданите“ ще запазят принципите си и ще подкрепят всичко, което е полезно за Бургас и всеки, който опита да прокрадне личен интерес ще срещне ожесточената опозиция на коалицията.

Точната подредба на листата и кандидатурите за кмет ще бъдат официално представени на специална пресконференция.

 

Коментари

Още от последните новини