Одобриха за финансиране 49 българо-гръцки европроекта

 Одобриха за финансиране 49 българо-гръцки европроекта  - E-Burgas.com

Финансирането на общо 49 проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Гърция - България 2014 – 2020 бяха одобрени на заседанието на Комитета за наблюдение, което се проведе в днес Благоевград, съобщиха от МРРБ.

В тях участват общо 223 партньора (96 от българска и 127 от гръцка страна). В област Благоевград са 42 партньора (от които 7 водещи), област Кърджали - 14 партньора (4 водещи), област Смолян - 16 партньора (1 водещ), област Хасково - 18 партньора (2 водещи). Извън допустимата територия по програмата има 6 партньора.

Списъкът с одобрените проекти, включително тези от резервния списък, ще бъде публикуван на сайта на програмата: www.interreg.gr/en.

По време на заседанието членовете на Комитета за наблюдение бяха уведомени от Управляващия орган, че постъпилият стратегически проект по третата покана по Приоритетна ос 2, която бе обявена на 22 декември 2016 г. с краен срок за подаване на предложения 24 февруари 2017 г., е в процес на оценка. Най-големият проект е за защита от наводнения в речните басейни на реките Струма, Марица, Керкини и Места“, с бюджет 11,5 млн. евро. В рамките на месец предстои той да бъде одобрен за финансиране от Комитета за наблюдение чрез писмена процедура, като договорът за субсидия се очаква да бъде подписан през месец май 2017 г.

Коментари

Още от последните новини