Очакваното захлаждане дойде. Температурите ще достигнат до 34 градуса

Очакваното захлаждане дойде. Температурите ще достигнат до 34 градуса - E-Burgas.com

Днес в западната половина от страната ще се задържи със значителна облачност и валежи, а на изток ще е слънчево. Там след пладне ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат, значително в западната половина от страната и максималните ще са от 18-22 градуса в западните райони, до 32-34 градуса на места в източните.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от ИА “Фокус”. Привечер облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максималните температури на въздуха ще бъдат 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по северното крайбрежие ще се усили.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1 200 метра ще е 17-18 градуса, на 2 000 метра – около 10 градуса.

Коментари

Още от последните новини