Очаква ни ветровит ден с температури до 4 градуса

Очаква ни ветровит ден с температури до 4 градуса - E-Burgas.com

Днес преди обед ще има предимно значителна ниска облачност, която в следобедните часове ще се разкъсва и намалява, сочи прогнозата за времето. 

Вятърът малко ще бъде умерен от северозапад. Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°, максималните - между 1° и 6°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността главно след обяд по северното крайбрежие. Ще духа северозападен вятър. Максималните температури ще са 3° - 4°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°.

Над планините ще преобладава слънчево време, по-значителна ще бъде облачността главно преди обяд в ниските части. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.

В петък облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина и в котловините преди обяд - предимно значителна. Вятърът малко ще отслабне, повече в нощните часове, но през деня отново ще се усилва и ще бъде умерен, през първия ден все още от северозапад, а в петък - временно от югозапад. Минималните температури ще останат без особена промяна – предимно между минус 5° и 0°, а дневните още малко ще се повишат и в петък ще са между 5° и 10°.

В събота облачността ще бъде предимно значителна. По-късно през деня в събота с усилване на вятъра от северозапад и север ще застудява. Ще има и превалявания от дъжд и сняг, но само на отделни места, главно в Северна България. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието малко по-високи, дневните – все още ще са сравнително високи - между 4° и 9°.

 

 

Коментари

Още от последните новини