Обявяват печелившия в лотарията на НАП на 10 декември

Обявяват печелившия в лотарията на НАП на 10 декември  - E-Burgas.com

Фискални бонове за над 24 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за голямата награда от 50 000 лв.  във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на регистрираните досега от морския град касови бележки надхвърля  един милион и 700 хиляди. В национален мащаб  в надпреварата участват над 28 милиона касови бележки на обща стойност 388 млн. лв. Средно един участник регистрира по около 370 касови бележки. Тегленето на голямата награда ще бъде на 10 декември 2018 г. малко преди 9.00 часа, на живо в ефира на bTV.

Лотарията с касови бележки се ползва с голяма популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има  близо 5 800 последователи и 5350 харесвания от регистрирани потребители. Статистиката показва, че приблизително всеки четвърти от феновете на Лотарията във Фейсбук е от столицата, а 75 % са жени.

През август бургазлия грабна месечната награда от Лотарията на НАП като банковата му сметка се увеличи с 2 000 лева, а през септември друг късметлия от морския град получи таблет, припомнят от НАП Бургас.  

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

Коментари

Още от последните новини