Обявиха Татяна Борошенко за общодържавно издирване

Обявиха Татяна Борошенко за общодържавно издирване - E-Burgas.com

Рускинята бе пусната под "домашен арест", но избяга от българските власти

В заседание от днес, състав на Окръжен съд – Бургас измени взетата спрямо Татяна Борошенко мярка за неотклонение „Домашен арест", като я замени с по-тежка такава, а именно „Задържане под стража". Бургаският окръжен съд днес трябваше да гледа изпълнението на Европейска заповед за арест спрямо Татяна, но обвиняемата не се яви в съда. Днес рускинята бе обявена за общодържавно издирване, след като сама реши да се укрие от българските власти. 

Обвиняемата се издирва от властите на Руската Федерация, за извършена от нея измама, за която е предвидено наказание 10 години затвор. Според обвинението, Татяна е придобила права върху чуждо имущество по измамен път, извършено от група лица, след предварително споразумение, в особено големи размери.

Бургаският окръжен съд намери, че към настоящия момент ход не може да бъде даден. В същия момент и с оглед представените доказателства, а именно писмо от началника на РУ - Несебър, докладна записка, сведение, както и писмо от Кметство Свети Влас, че лицето не е открито на посочения от него адрес, въпреки наложената мярка за неотклонение „Домашен арест", съдът констатира, че следва да се приеме, че лицето се е отклонило от изпълнение на мярката за неотклонение без да уведоми за това съда, поради което взетата мярка за неотклонение „Домашен арест" следва да бъде изменена в по-тежка такава, а именно „Задържане под стража". В тази връзка Татяна бе обявена за общодържавно издирване.

Определението на Окръжен съд – Бургас за взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване в седемдневен срок пред Апелативен съд - Бургас.

Коментари

Още от последните новини