Обвиниха трима мъже за мелето между русофили и русофоби в Бургас

Обвиниха трима мъже за мелето между русофили и русофоби в Бургас - E-Burgas.com
снимка: радио Бургас

Районна прокуратура – Бургас повдигна обвинения на трима мъже, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и причинили телесни повреди на двама души, по време на инцидент при гостуване на руските рокери "Нощни вълци" в  Бургас. Боят стана известен като сблъсъка между русофили и русофоби. Близо година покъсно с обвинение са 36-годишния Атанас М от Поморие, 31-годишния Стойчо Г.  и 40-годишния Светлозар М. от Варна.

Те са обвинени за това, че на 30 юни миналата година Бургас край бензиностанция „ОМВ“ на ул. „Транспортна“, в съучастие по между си извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а имено нанесли удари с ръце и крака  в областта на главата и тялото на двама мъже.

Атанас М. плюел по едната жертва и с ръка изблъскал мобилен телефон „Айфон“ от ръцете на другата. в резултат на което дисплеят на телефона се е счупил при падането на земята, а Стойчо Г. употребил електрошокова плака, като я опрял в сърдечната област и в областта на шията на двамата пострадали. 

Тримата нападатели нанесли удари с ръце и крака на единия мъж, който е получил фрактура на страничните десни израстъци на три поясни прешлена. Другият пострадал бил ритан в областта на главата и тялото, като получил лек травматичен оток на носа с кръвонасядане и драскотини по лицето.

На Атанас М. е повдигнато обвинение и за това, че при условията на реална съвкупност с горепосочените деяния и на същите дата и място, противозаконно повредил чужда движима вещ – мобилен телефон  „Айфон“, като щетата  е на стойност 600лв.

На тримата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Коментари

Още от последните новини