Общински съветник предлага такситата да могат да ползват бус лентите

Общински съветник предлага такситата да могат да ползват бус лентите - E-Burgas.com
Снимка Бургасбус

И те осъществяват обществен транспорт, лентите през повечето време са празни, мотивира предложението си Ангел Божидаров

Леките таксиметрови автомобили да могат да ползват бус лентите на градския транспорт в Бургас, но само когато са с клиент. Такова предложение има общинският съветник от НСФБ и СЕК Ангел Божидаров, като докладната му записка вече публикувана в сайта на бургаския парламент.

''С въвеждането на новата транспортна схема се обособиха бус ленти. Тези ленти, които обслужват само автобусите на градския транспорт не са натоварени и в повечето време на деня са празни. От друга страна на някои места целият трафик се събира в една лента, което е предпоставка за задръствания. В тази връзка предлагам да се разреши ползването на бус лентите от таксиметровите автомобили, когато в автомобила има пътници”, мотивира се Божидаров, като посочва, че леките таксиметрови автомобили също осъществяват обществен транспорт, както и по-пълно използване на пътната инфраструктура в дясната лента, която сега в по-голямата част на деня е свободна.

„В много европейски градове това е факг, като последният ми спомен е от Швейцария. Женева, където в дясната лента пише бус и такси”, казва още общинският съветник.

Предстои предложението му да бъде гласувано на следващата Общинска сесия.

Коментари

Още от последните новини