Общински съвет ще умува за нови паркинги в Бургас

Общински съвет ще умува за нови паркинги в Бургас - E-Burgas.com

Местният парламент трябва да разгледа предложенията за изграждане на паркоместа в "Братя Миладинови", "Възраждане" и 'Лазур"

Две предложения за изграждане на нови паркинги в Бургас ще бъдат разгледани на следващата сесия на Общински съвет в края на месеца. Първата докладна записка е за територията на "Братя Миладинови" и "Възраждане", а втората за комплекс "Лазур". Те са внесени от зам. председателят на групата общински съветници на ПП "НФСБ" и ПП "СЕК".

"При гласуване на бюджет за 2016г. Общинския съвет прие решение при преизпълнение на приватизационната програма първите средства до 1 000 000 лв. да бъдат пренасочени за изграждане на паркинги. За съжаление през 2016г. не можа да се постигне преизпълнение на програмата." пише в докладната. В нея се предлага Общински съвет да заложи 150 хил. лв. от бюджета за 2017 година за изграждането на паркинги в "Братя Миладинови" и "Възраждане". Те ще стигнат за изграждането на 2 000 кв.м.паркинги тип тревна фуга.

За комплекс "Лазур" се настоява да бъде отрктита на процедура по изменение на ПУП-ПУР на ул. „Копривщица“ до ъгъла с ул.„Батак“. Така ще могат да бъдат обособени допълнителни места за паркиране по улицата, в частта северно от съществуващата фурна "Лазур", при съобразяването с реализираното озеленяване. За тази цел в бюджета на община Бургас за 2017г. ще да бъдат заложени 10 000 лв.

 

 

Коментари

Още от последните новини