Общината обявява ученически конкурс за гидове на участниците в Международното математическо състезание

Общината обявява ученически конкурс за гидове на участниците в Международното математическо състезание - E-Burgas.com

Община Бургас обявява ученически конкурс за гидове на отборите, участващи в Международното математическо състезание - BIMC 2018 (Bulgaria International Mathematics Competition 2018). Това е чудесна възможност за инициативни и любопитни младежи, които искат да упражнят своя английски език и да намерят приятели от други държави и континенти. Над 40 нации ще бъдат представени на мащабния форум в Бургас.

Кандидатите в конкурса трябва да отговарят на следните изисквания:

- Да са навършили 16 г.;

- Да владеят отлично английски език (ниво Upper-Intermediate или по-високо);

- Да са редовни ученици;

- Да притежават добри комуникационни умения;

- Да притежават умения за работа в екип;

- Да притежават организационни умения;

- Да имат готовност да осъществяват дейностите безвъзмездно, на доброволни начала.

Състезанието IMC (International Mathematics Competition) e едно от най-престижните международни математически състезания в света. Създадено през 2003 г., всяка година то се провежда в различна държава. Една от неговите най-важни цели е да се създаде платформа за ученици от целия свят за обмен на знания и практически опит в областта на математиката, както и да се развие вече създаденото сътрудничество за представяне на иновативни методи при преподаването на математика. Освен, че ще предостави възможност на участниците да покажат своите способности и талант, състезанието също така ще се превърне в място за среща на различни култури, насърчавайки толерантността и приятелството.

BIMC 2018 ще се проведе в периода 1-6 юли.

Доброволците ще бъдат ангажирани за времето на целия престой в гр. Бургас на участващите отбори. Гидовете трябва да имат готовност да изпълняват следните основни задължения:

- Да придружават отборите по време на всички мероприятия от официалната програма на състезанието;

- Да осъществяват комуникацията между отборите и организаторите на състезанието;

- Да съдействат за провеждането на екскурзоводските беседи;

- Да уважават ценностите и културните различия на отборите, които придружават.

Община Бургас ще поеме разходите за транспорт, храна и др., свързани с осъществяването на дейността на гидовете. Всеки от тях ще получи сертификат за положен доброволен труд, както и рекламни материали за състезанието.

Кандидатите следва да изпратят кратко заявление в свободен текст по електронна поща на следния адрес: [email protected], не по-късно от 16.03.2018 г. Датата за събеседването ще бъде съобщена допълнително на кандидатите на посочен от тях електронен адрес.  

Коментари

Още от последните новини