Подготвят подробна туристическа карта на Община Созопол

Подготвят подробна туристическа карта на Община Созопол  - E-Burgas.com

Завърши най-трудният етап от създаването на съвременната едромащабна Туристическа карта на Община Созопол`2018 – теренния. Картата е проектирана в трудоемкия мащаб 1:50 000 и обхваща 1460 кв.км, като покрива изцяло територията на Община Созопол и съставните й селища. Застъпени са и части от съседните общини Бургас, Камено, Средец, Малко Търново, Царево и Приморско.

За първи път се създава карта на древната българска община, която обхваща и представя природните и културните богатства на съставните й 11 селища, разположени в най-красивите части на Крайбрежна Странджа. Картографският екип на Геопан-Бургас и КартГео-Троян се справи успешно със задачата, въпреки трудния зимен сезон, крайно неблагоприятен за картографска работа в Крайбрежна Странджа.

В Община Созопол е внесен работния проект на първата едромащабна туристическа карта на община от българското Черноморско крайбрежие. Изискванията към нея са високи. Картата е предназначена не само за многобройната туристическа публика на една от най-желаните дестинации по нашето крайбрежие, а ще бъде предоставена на всички участници в 7-та международна конференция по картография и ГИС, която се открива на 18 юни в Созопол.Тя се организира от Българска картографска асоциация и Международната картографска асоциация (ICA) под патронажа на Председателя на Народното събрание на Р.България г-жа Цвета Караянчева.

Инициативата на Община Созопол да има съвременната туристическа карта, сертифицирана по международните изисквания за качество на картографски продукт, срещна широка подкрепа от представители на местния туристически бизнес, културните институции и созополското гражданство.

Коментари

Още от последните новини