Община Приморско въвежда видеонаблюдение в нощните заведения

Община Приморско въвежда видеонаблюдение в нощните заведения - E-Burgas.com

Община Приморско ще въведе видеонаблюдение в нощните заведения.  Предложението на кмета Димитър Германов беше прието на днешното редовно заседание на Общинския съвет.

Градоначалникът предложи промени в Наредбата за обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, които целят предотвратяване на евентуални престъпления и гарантират по-голяма сигурност на посетителите на барове, дискотеки и други нощни атракции. С въвеждането на видеонаблюдението се очаква и засилване контрола по отношение на специализираната закрила на децата на обществени места, както и намаляване на инцидентите.

Собствениците /наематели, ползватели/ на развлекателни заведения – дискотеки, клубове, барове, казина, нощни барове, са длъжни да оборудват заведенията с видеокамери, осигуряващи непрекъснатото видеонаблюдение в режим на записване. Също така видеокамерите, които са разположени вътре в обекта, следва да обхващат цялата му площ, а външните - входа на заведението. Собствениците на заведения ще бъдат задължени да съхраняват видеозаписите за срок от 30 дни и да ги предоставят при поискване от служителите на МВР.

При неспазване на промените в Наредбата собствениците на такъв вид обекти ще трябва да плащат солени глоби.

Коментари

Още от последните новини