Община Карнобат сама вдигна на крак изгорялото ОУ „Христо Смирненски“ (Снимки)

Община Карнобат сама вдигна на крак изгорялото ОУ „Христо Смирненски“ (Снимки) - E-Burgas.com

Училището ще посрещне възпитаниците си  още на първия учебен ден, гарантира кметът Георги Димитров

Ремонтът на ОУ „Христо Смирненски“ в Карнобат,  чиито втори етаж и покрива бяха изпепелени от пожар тази година, е почти завършен и ще отвори врати за възпитаниците си на първия учебен ден след две седмици. Дори премиерът Бойко Борисов е поканен лично тогава в Карнобат да се увери какво се е сътворено след фаталния 23 март.

Любопитно е, че общината вдигна на крак училището с изцяло собствени средтсва до този момент и няма нито едно неразплатено задължение. „Оправяме се сами, водим диалог със застрахгователя, имаме обещани малко пари и от правителството, но тях още не съм ги търсил. До 15 сепетември ще е напълно готово, дотогава има още много време“, сподели кметът на община Карнобат Георги Димитров.

В момента нанасят чиновете и прозвъняват инсталациите. На ремонт е подложен и външния тротоар, който ще даде още по-добър облик на школото за 15 септември. Отоплителната система е същата, както преди пожара – на твърдо гориво. „Имаме няколко нови проектантски решения през периода, когато беше извършван ремонта по ОП „Регионално развитие“, наредбите бяха едни сега са изменени, направихме изменение в покривната констркуция. Тя е изградена вече не с дървени а с метални ферми. Самият покрив не е с керемиди, а с термопанели, дебели по  15-20 см. Имаме окачен таван и изцяло ново решение на инсталацията и димоотводите“, разкри още кметът Георги Димитров, като добави, че Карнобат вече си има едно ново модерно училище.

Галерия
Коментари

Още от последните новини