Община Бургас търси управител на „Бургасинвест“ ООД

Община Бургас търси управител  на „Бургасинвест“ ООД - E-Burgas.com

Дружеството бе раздирано от поредица скандали през годините

Община Бургас обяви конкурс за джълността управител  на „Бургасинвест“ ООД. Кандидатите трябва да са български граждани с висше образование, свързано с дейността на фирмата. От тях се изисква и не по-малко от 5 години управленски опит.  Те не трябва а са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и да не са лишени от правото да заемат определена държавна или обществена дейност и/или лишени от правото да упражняват определена професия или дейност.

Конкурсът се провежда на два етапа - допускане по документи и събеседване с кандидатите. В обявлението не се споменава каква ще бъде заплатата на бъдещия управител на „Бургасинвест“ ООД. 

Дружеството "Бургасинвест" ООД бе свързнаа с няколко скандали през годините. Преди близо 10 години неин управител бе Димитър Коточев, който бе освободен от ръководния пост, след като отказваше да дава отчет за дейността си. Сагата с освождаването му продължи близо две години, след което на негово място застана Атанас Щерев. През 2014 година обаче той прегази на пешеходна пътека 18 – годишната Антоанета и бе осъден на три години затвор, но след това се покри от закона. 

Коментари

Още от последните новини