Весна Балтина и Диана Саватева са новите заместник кметове в община Бургас

Весна Балтина и Диана Саватева са новите заместник кметове в община Бургас - E-Burgas.com

Йорданка Ананиева поема "Хуманитарни дейности и младежки политики"

Нови заместник кметове поемат важни ресори в Община Бургас.

Весна Балтина ще отговаря за "Стратегическо планиране, дигитални политики, екология и адаптация към изменението на климата", Диана Саватева за "Култура, туризъм и спорт", а Йорданка Ананиева за "Хуманитарни дейности и младежки политики".

Весна Балтина е магистър по банково дело. Специализирала е финанси и кредитен анализ в Международния банков институт - Лондон. Има двадесет годишна професионална кариера във финансовата сферата. От 2017- та година е част от екипа на Община Бургас като  експерт в дирекция "Европейски политики и програми" с основни отговорности в подготовката на финансови модели, бизнес планове и финансови анализи. Участвала е в разработването и изпълнението на проекти по различни международни и национални програми. Владее английски и руски език. Основните отговорности на Балтина ще бъдат свързани с реализиране и завършване на одобрените в настоящия програмен период проекти, както и със стратегическото планиране за новия програмен период. Тя ще отговаря и за екологичните политики на Община Бургас, и адаптацията към промените на климата.

Диана Саватева е завършила българска филология, дългогодишен журналист, кореспондент и отговорен редактор във вестник "24 часа", народен представител и заместник председател на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, член на Писателско дружество Бургас и автор на две поетични книги. Била е хоноруван преподавател в БСУ .

Кметът на Община Бургас Димитър Николов благодари за усилената и успешна работа на досегашните заместник кметове Руска Бояджиева-  "Европейски политики и околна среда" и д-р "Лорис Мануелян, който отговаряше за "Здравеопазване, социални дейности и спорт". И двамата се оттеглят от досега заеманите постове, посочвайки лични мотиви и ще изпълняват задълженията си до края на ноември.

Димитър Николов ще предложи на Общинския съвет нова структура на Община Бургас, съобразена с новите тенденции в управлението на градовете.

Коментари

Още от последните новини