Община Бургас някъде по средата на картата на прозрачността

Община Бургас някъде по средата на картата на прозрачността  - E-Burgas.com

Най-откритата българска институция е Община Търговище. Това сочи проучването на проучване на Програма Достъп до Информация (ПДИ), откъдето пуснаха интерактивна карта на всички общини в България. 

Освен Търгвоище тзи година детте най-открити български общини са Белоградчик, Челопеч, Девня, Банско, Разград, Белослав, Долна Митрополия, Добрич и Златоград. От десятката изпаднаха Общините Троян, Алфатар, Габрово, Благоевград, Плевен и Варна, които бяха сред най-прозрачните през 2018 г. Габрово от пето място през миналата година е на 15 през тази, Троян от трето, на единайсто. Най-серозен е сривът в рейтинга на Община Варна, която през 2018 г. е била десетата по прозрачност българска община, а през 2019 г. изпада до 60 място.

Областните администрации в Благоевград и Добрич и тази година са с най-висок рейтинг на прозрачност, но в първите пет най-открити областни управи има разместване. На мястото на Бургас, Кърджали и Силистра, са Хасково Стара Загора и Враца. Софийска област е в дъното на подредбата , а областната администрация на Кюстендил, която бе с най-нисък рейтинг допреди година, тази година е с пет позиции напред и заема 22 място.

В класацията Бургас събира 17,5 точки от общо 28,5. 

Коментари

Още от последните новини